Jak zbudować linię do produkcji ciastek kruchych?

Jak zbudować linię do produkcji ciastek kruchych?

Ciastka kruche to jeden z najpopularniejszych rodzajów słodkości, który może przybierać różną formę. Krucha struktura ciasta może być bowiem połączona z czekoladowym bądź owocowym nadzieniem, polewą czy posypką lub nawet stanowić samoistny wyrób. Rozmaite ciastka kruche wykonywane są nie tylko w wielu domach, ale też produkuje się je na skalę przemysłową. Wypieki w tego typu cukierniach są wytwarzane przy użyciu specjalistycznych maszyn do produkcji ciastek wchodzących w skład całych linii. Jak może wyglądać linia do produkcji ciastek kruchych? Dowiecie się tego podczas lektury niniejszego artykułu.

Maszyny do produkcji ciastek kruchych

Na rynku można się spotkać z szerokim asortymentem linii do produkcji ciastek, które umożliwiają wytwarzanie różnego rodzaju słodkości: dwukolorowych, nadziewanych, markizów, bez, pierników czy innych. Aby móc produkować interesujący nas typ słodkości, musimy mieć urządzenia przystosowane do jego wyrobu. Przy użyciu maszyn do produkcji ciastek kruchych bardzo często możemy wykonywać również inne rodzaje produktów. W przypadku posiadanych sprzętów kluczowe jest to, z jakimi rodzajami ciast mogą one pracować. Jeśli szukacie wielofunkcyjnej opcji, wartą rozważenia maszyną do produkcji ciastek jest Quatromax. Wraz z tym urządzeniem można stworzyć niemal każdy typ ciastek, w tym nawet eklerki bądź groszki ptysiowe. Maszynami do produkcji ciastek kruchych są również: Triomax III, Duomax III oraz Maxdrop. Wszystkie wymienione sprzęty są wytwarzane przez polskiego producenta maszyn cukierniczych Hasborg.

Wyposażnie cukierni przemysłowej

Jednym z podstawowych elementów linii do ciastek jest wysokiej jakości piec cukierniczy pozwalający na wypiek ogromnej ilości produktów. W asortymencie marki Hasborg dostępny jest piec tunelowy-konwekcyjny, którego największymi zaletami są: innowacyjny system, świetna izolacja termiczna oraz energooszczędność. Linia do produkcji ciastek może być dodatkowo wyposażona w zróżnicowane sprzęty, których obecność uzależniona jest od rodzaju uzyskiwanych wypieków. Szczególnie popularnymi na rynku słodkościami są ciastka kruche oblane w całości lub częściowo czekoladą. Z myślą o wykonywaniu tej czynności marka Hasborg proponuje swoim klientom wysokiej jakości oblewarki do czekolady, które mogą pokrywać produkty w całości bądź wyłącznie ich powierzchnie czy spody polewą czekoladową.

Następnym krokiem przy produkcji tego typu wyrobów jest schłodzenie czekolady w nowoczesnym tunelu chłodniczym. Możliwości wykonania różnych typów ciastek jest naprawdę mnóstwo, a przepisów może powstawać wręcz nieskończona ilość, dlatego też maszyny do produkcji ciastek od Hasborg dają szerokie pole do popisu ich właścicielom. Wielofunkcyjność wielu z nich pozwala na wykonanie różnego rodzaju ciastek, korzystając wyłącznie z jednej linii do ciastek.

Opinie (0)

Zobacz firmy

Wózki do sprzątania LINEA

Warszawska 139
35-205 Rzeszów

Średnia Ocena

5/5
Argonium - Teksty na strony www

Goździkowa 14A/1
35-604 Rzeszów

Średnia Ocena

5/5
Imeso - sprzęt i preparaty dla medycyny estetycznej

Al. Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa

Średnia Ocena

5/5

Podobne artykuły

Kuchnia w stylu vintage

Kuchnia w stylu vintage

Na co zwrócić uwagę wybierając sofę do salonu?

Na co zwrócić uwagę wybierając sofę do salonu?

Piece cukiernicze - rodzaje i przeznaczenie

Piece cukiernicze - rodzaje i przeznaczenie