Aby osiągnąć apetyczny wygląd słodyczy, który zrobi odpowiednie wrażenie na kliencie, zachęcając go do zakupu potrzeba wysokiej jakości nowoczesnych maszyn cukierniczych takich jak oblewarki, dekoratorki czy tunele chłodnicze. Kluczem do osiągnięcia sukcesu jest nowoczesna technologia w ozdabianiu ciastek, która sprawia, że wyroby danej cukierni wyróżniają się spośród konkurencji.
Jakie urządzenia pozwolą na pięknie udekorować ciasta?
Firmy produkujące maszyny cukiernicze oferują rozmaite maszyny cukiernicze pozwalające nie tylko formować, mieszać , ale także zdobić ciasta. Maszyny umożliwiające zdobienie ciastek, które pomogą robić to profesjonalnie i szybko zachowując przy tym wysoki standard i jakość produktu to: oblewarki czekoladowe, urządzenia dekorujące, tunele chłodnicze, maszyny do produkcji ciastek dwu i jednokolorowych z nadzieniem.
Oblewarki czekoladą
Maszyny oblewające czekoladą ciasta to urządzenia, których zadaniem jest równomierne polewanie gotowych wypieków, ciast lub innych wyrobów cukierniczych czekoladą. urządzenia do oblewania czekoladą często współpracują z lukrami lub innymi polewami, o różnych smakach i konsystencji. Są to maszyny dekoratorskie, które nadają ciastu pyszny czekoladowy smak, będąc jednocześnie jego ozdobą i wykończeniem i wpływając na jego walory estetyczne. Maszyny do oblewania czekoladą, mogą polewać ciastka zarówno z góry jak i od spodu.
Maszyny do dekoracji ciastek
Maszyny do dekoracji ciastek potocznie zwane dekoratorkami, służące do zdobienia ciastek, różnych wypieków oraz innych produktów cukierniczych, są zazwyczaj przystawkami do innych produktów cukierniczych.
Oblewarki czekoladą są dodatkowo oprócz funkcji polewania czekoladą wyposażone w możliwość dekorowania lukrem, żelem, pomadą cukrową czy różnymi ozdobami cukierniczymi. Nowoczesne systemy sterowania w jakie są wyposażone takie maszyny pozwalają na bardzo dokładne dawkowanie czynnika dekorującego, dzięki czemu zdobione nimi ciasta i wypieki są udekorowane równo i w takim samym standardzie. Różnorodne końcówki, w które wyposażone są maszyny oraz możliwość regulacji wysięgnika pozwala na stworzenie oryginalnych i atrakcyjnych wizualnie wypieków.
Tunele chłodnicze
Do schładzania wyrobów, które wcześniej zostały oblane czekoladą, lukrem, lub innymi polewami używane są tzw. tunele chłodnicze. Chłodne powietrze używane w tunelach chłodniczych, ma za zadanie ochładzać i wysuszać polewę aby szybciej zastygała. Tunele chłodnicze mogą być samodzielne lub zintegrowane z oblewarkami, wyposażone w nowoczesne systemy sterowania, znacznie podnoszą wydajność cukierni.
Jeśli szukamy, więc nowoczesnych maszyn do zdobienia ciastek, warto skorzystać z urządzeń firmy, która kompleksowo i profesjonalnie zajmuje się produkcją takich urzadzeń. Firma Hasborg ma w swojej ofercie nowoczesne i o wysokim standardzie technicznym maszyny zarówno do formowania ciastek, wypieku różnego rodzaju ciast i słodyczy, ale także właśnie specjalistyczne maszyny do zdobienia i dekorowania ciastek. W ofercie firmy Hasborg znajdziemy, więc oblewarki czekoladą, dekoratorki, ale także maszyny takie jak Quatromax, które pozwolą na wyprodukowanie dwukolorowych ciastek z dwoma różnymi nadzieniami. Maszyny firmy Hasborg świetnie sprawdzą się zarówno w małych cukierniach czy ciastkarniach, jak również w dużych cukierniach czy nawet w dużych zakładach produkujących ciasta i różnego rodzaju wypieki.
Al. Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa
Średnia Ocena
Twój wpis został dodany i wkrótce pojawi się na stronie
Twoja opinia została dodana i wkrótce pojawi się na karcie firmy
2018-10-28 12:34:55
Adres IP:
*.*.*.55